Politika

AK Parti, 30 Mart 2014 Seçim Beyannamesi`nin ``katılımcı belediyecilik``, ``kültürel belediyecilik``, ``sosyal belediyecilik``, ``çevre dostu belediyecilik``, ``hizmet belediyeciliği`` olmak üzere 5 ana başlık altında, AK Par

AK Parti, 30 Mart 2014 Seçim Beyannamesi`nin ``katılımcı belediyecilik``, ``kültürel belediyecilik``, ``sosyal belediyecilik``, ``çevre dostu belediyecilik``, ``hizmet belediyeciliği`` olmak üzere 5 ana başlık altında, AK Par
22-02-2014 10:16

AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Av. Eyüp Eroğlu, bütün belediye başkan adaylarının katıldığı toplantıda Başbakan Erdoğan tarafından ilk kez bir seçim beyannamesi açıkladığına dikkat çekerek, “Bu beyannamemizdetaya çıkan ``katılımcı belediyecilik``, ``kültürel belediyecilik``, ``sosyal belediyecilik``, ``çevre dostu belediyecilik``, ``hizmet belediyeciliği`` olmak üzere 5 ana başlık altında, AK Parti belediyeciliğinin önümüzdeki dönem yol haritasını kayıt altına alınmıştır” dedi. Başkan Adayı Eroğlu, seçim beyannamesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Gerek kamu yatırımlarıyla, gerek görevde bulunulan belediyelerdeki yatırımlarla yerleşim birimlerinin temel sorunlarını çok büyükanda çözüme kavuşturduklarına işaret eden Eroğlu, 30 Mart`tan itibaren artık medeniyet tasavvurumuzla örtüşen şehirler inşa etme mücadelesini başlatacağız.  Tarihte nasıl güzel şehirlerimiz varsa, yaşanabilir şehirlerimiz varsa işte o muhteşem şehirleri günümüz şartlarına uygun bir anlayışta yeniden imar etme süresini başlatıyoruz`` diye konuştu.

 

-``Şehir insanın aynasıdır, insan da şehrin aynasıdır``

100 sayfalık seçim beyannamesi genel merkezimiz tarafından hazırlanarak, bütün AK Parti belediye başkan adaylarına dağıtılmıştır. Ak Parti`nin şehir ve insan anlayışını, önümüzdeki dönem, emaneti devralacağımız şehrimizde, adeta yeniden diriliş dönemi olacaktır. Yeni Tokat, yerelden başlayarak, genele sirayet edecek, şehrimizi gönüllerle birlikte inşa edeceğiz. Şehri inşa ederken kendimiz de o şehrin içinde inşa olacağız.

O anlayışla, o ilhamla, medeniyet tasavvuruyla yarım kalanı idame ettirsinler. 1 yıllık, 5 yıllık planlar değil, 50 yıllık planlarımız, hayallerimiz, hedeflerimiz bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Eroğlu; 30 Mart 2014 Seçim Beyannamesi`nin 5 ana başlık altında, Ak Parti belediyeciliğinin önümüzdeki dönem yol haritasını kayıt altına aldığını ifade ederek, birincisinin ``katılımcı belediyecilik`` olduğunu söyledi. Yerel yönetimin, demokrasinin ilk basamağı olduğunu belirten Eroğlu, şehrin bütün sakinlerini etkileyen kararlarda halk ile sivil toplum kuruluşlarıyla, kanaat önderleriyle istişare içinde olacağını söyledi.

İkinci atılacak adımın ``kültürel belediyecilik`` olduğunu ifade eden Eroğlu, ``Kültür ve sanat merkezlerinden, meslek edindirme kurslarına, tarihi eser çalışmalarından konser, sinema, tiyatroya kadar insanımızın, en önemlisi de genç ve çocuklarımızın hayata bakışlarını derinleştirecek adımlar atacağız. Güzel ve huzurlu Tokat’ta  büyüyen çocuklar, iyi ve özgün şehirler kurarlar. Kültür ve medeniyetimizi en başta şehirlerde çocuklarımıza aktaracak, çocuklarımız da şehirler yoluyla bir medeniyet idrakini inşa edeceğiz`` diye konuştu.

 

``Şehrin yoksulları, kimsesizleri bize emanettir``

AK Parti seçim beyannamesinde üçüncü başlığın ``sosyal belediyecilik`` olduğunu söyleyen Eroğlu, AK Partili belediyelerin bugüne kadar sosyal belediyecilik konusunda ilkleri başardığını, sosyal yatırımlara, sosyal yardım ve faaliyetlere daha da ağırlık vereceklerini belirtti. Eroğlu, ``Şehrimizin yoksulları, kimsesizleri, engellileri, çocuk ve yaşlıları, özellikle gazilerimiz, özellikle de şehitlerimizin yakınları göreve geldiğimiz andan itibaren başımız gözümüz üstüne bize emanettir. Bu kesimler başta olmak üzere şehirdeki herkese ulaşılacak, derdi dinlenilecek ve çözüm aranacak. Dördüncüsü ``çevre dostu belediyecilik.`` Cumhuriyet tarihimiz boyunca yeşile en fazla önem veren, bunu da somut olarak icra eden bir parti olduk. 30 Mart`tan itibaren de tarih ile geleceği buluşturduğumuz kadar, yeşili de insanımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Beşincisi, ``hizmet belediyeciliği`` diyoruz. Sudan çevre temizliğine, ulaşımdan kanalizasyona, hava kirliliğinden parklara kadar her soruna kalıcı çözümler üretecek, akılcı, israftan uzak, kullanılabilir projelerle şehirlerimizin alt yapısını imar etmeye devam edeceğiz. Partimizin bu beyannamesi, yaptığımız projelerin omurgası olmuştur`` dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER